Titular notícies
Dijous 16 Maig 2019

Saul Perlmutter, doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona

El proper dilluns 20 de maig a les 12:00 tindrà lloc al Paranimf de la UB el conferiment del grau de doctor honoris causa al Premi Nobel de Física 2011 Saul Perlmutter, pel descobriment de l'expansió accelerada de l'univers. L'acte és públic i obert a tothom.
 
Pots veure més informació a https://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/agenda/2019/05/20_2.html
 
Tot i que no és estrictament necessari, és millor registrar-se a través del formulari disponible a https://www.ub.edu/ubforms/ca/gaip/confirmacio-lacte-dinvestidura-de-doctor-honoris-causa-saul-perlmutter




 


Dimecres 15 Maig 2019
Pint of Science Festival del 20-22 de maig

Us informen d'unes activitats del Festival Pint of Science que es farà del 20 al 22 de maig en diferents ciutats del món, inclosa Barcelona, relacionades amb l'astrofísica.
Tres activitats són en castellà i les altres tres en anglès però totes tenen com a ponents a investigadors de centres punters.
L'entrada és totalment lliure i gratuita, només condicionada per l'aforament de cada bar. 
- Building Matter - LEGO with the physics of materials: http://pintofscience.es/event/building-matter-lego-with-the-physics-of-materials  
- Space - Knocking on Heaven's Door  http://pintofscience.es/event/space-knocking-on-heavens-door
- Gigantic energies and infinitesimal particles: the world of high energy physics: http://pintofscience.es/event/gigantic-energies-and-infinitesimal-particles-the-world-of-high-energy-physics  
- ¿Dónde vivimos realmente? Visitas guiadas al Universo http://pintofscience.es/event/donde-vivimos-realmente-visitas-guiadas-al-universo  
- Viajando en el tiempo con las matemáticas: http://pintofscience.es/event/viajando-en-el-tiempo-con-las-matematicas  
¿Has visto alguna vez un átomo? http://pintofscience.es/event/has-visto-alguna-vez-un-atomo   




 

Dimarts 14 Maig 2019

Solo en los últimos meses, los ciclones Fani, Idai y Kenneth han causado efectos devastadores para millones de personas. Como se espera que la frecuencia y la gravedad de los fenómenos meteorológicos extremos aumenten por el cambio climático, su previsión y seguimiento precisos son más importantes que nunca. Y un satélite de la ESA está sirviendo de ayuda a este respecto.


Dimarts 14 Maig 2019

Las apariencias engañan. Esta atmósfera, densa y llena de nubes, provoca lluvias ácidas y por debajo no hay océanos, sino una superficie yerma y ardiente, arrasada por la lava. ¡Bienvenidos a Venus!


Dissabte 11 Maig 2019
Dilluns 13 de maig -  Conferència "El Sol, la nostra estrella"

Ponent: Sr. Josep Ramon Noy. Enginyer industrial, soci d'Aster
"Ens endinsarem en el coneixement més íntim de l'astre que governa tot l'estol de planetes que no paren de girar al seu voltant, (entre ells nosaltres); El Sol. la nostra estrella."
Us hi esperem.

Feed RSS de notícies