Titular notícies
Dijous 7 Novembre 2019

Els límits de l’IA en els viatges espacials: l’IEEC posa sobre la taula qüestions a considerar dins de la Setmana de la Ciència 2019
 L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) s’uneix a la celebració de la 24ª edició de la Setmana de la Ciència, que tindrà lloc del 8 al 17 de novembre de 2019, amb un diàleg sobre intel·ligència artificial (IA). 

El proper 13 de novembre de 2019, el Dr. Ramón López de Mántaras (IIIA-CSIC), expert en IA, i el Dr. Jordi Isern (ICE-CSIC/IEEC), expert en temes de l'espai, parlaran sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en el marc dels vols interplanetaris tripulats, així com sobre els límits ètics i les implicacions per a l’ésser humà. Un diàleg a la frontera entre la ciència i la filosofia, que té lloc en un moment tan simbòlic: 50 anys després dels primers passos a la Lluna, la humanitat s'està preparant per a un futur viatge a Mart.

El diàleg, titulat «La intel·ligència artificial i l'exploració de l'espai: de la Lluna a Mart», tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el 13 de novembre de 2019, entre les 19:00 i les 21:00 h, a l’aula 1/9738. Moderat per la periodista Núria Jar, el diàleg estarà adreçat tant al públic especialitzat com al públic en general. L'acte està organitzat per l'IEEC en col·laboració amb l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), que enguany celebra el seu 25é aniversari. L’entrada és lliure.

Organitzada per la Fundació per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i la Generalitat de Catalunya, la 24ª edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya acollirà un seguit d'activitats dedicades a la divulgació científica: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics.El programa complet del festival està disponible aquí: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/activitats.asp
 

Divendres 18 Octubre 2019
Dilluns 11 de novembre - TRÀNSIT DE MERCURI a Cosmocaixa

L'11 de novembre es produirà un trànsit de Mercuri, és a dir, el planeta Mercuri passarà (transitarà) per davant del disc solar, per la qual cosa es deixarà veure, en un contrallum contrastat, com un puntet rodó i molt petit. És un fenomen astronòmic interessant i poc freqüent, tot i que no té l'espectacularitat d'altres esdeveniments celestes. Per poder gaudir-ne, a CosmoCaixa s'organitzaran un seguit d'activitats en col·laboració amb ASTER: observació visual amb telescopis proveïts dels filtres adequats a la plaça de la Ciència, des de les 13h35 (hora oficial) fins que el Sol deixi de ser visible (activitat condicionada a la meteorologia). Projecció del fenomen en una pantalla. S'alternarà la imatge captada des de l'exterior amb imatges retransmeses per xarxes internacionals de difusió (xarxa GONG). A les 15, 15,45 i 16,30 h es farà una explicació completa sobre aquest fenomen astronòmic.
Per més informació Aquí
 

Dijous 10 Octubre 2019

26 i 27 d'octubre de 2019 - FESTA DE LA CIÈNCIA 2019 al Moll de la fusta

Com cada any Aster participarà a la Festa de la Ciència (aquest cop al Moll de la fusta), amb la plantada de telescopis al espai 22 (Observatori Astronòmic) i passis de fotos d’Aster comentades al espai 23 (Escenari Apolo 11),  per l'entrada del costat de Colom.

Observa el Sol, proveït de diferents filtres. 

L’horari de l'observació serà dissabte i diumenge d’11h fins a les 18h o que el Sol s’amagui darrera dels arbres i edificis.
L’horari dels passis de fotos d’Aster comentades serà: Dissabte (11:15, 16:10, 16:35) i Diumenge (11:10, 13:10, 16:00, 16:30)


Per més informació: Aquí

Us hi esperem.

Divendres 4 Octubre 2019

Dissabte 5 d'Octubre - Sortida d'observació de la Lluna - Sant Pere Màrtir (Collserola)

Degut a les previsions meteorològiques adverses, la Observació pública de la lluna amb motiu del "international Observe the Moon Night", 

Ha estat CANCEL·LADA


Dilluns 23 Setembre 2019

Dissabte 5 d'Octubre - Sortida d'observació de la Lluna - Sant Pere Màrtir (Collserola)

Amb motiu del "international Observe the Moon Night", farem una observació pública de la lluna de 19h30 a 22h a la Plaça Mireia d'Esplugues de Llobregat - Sant Pere Màrtir - Collserola, (Latitud: 41.393808 (41º 23' 37.71" N) Longitud: 2.093853 (2º 5' 37.87" E).
Es recomana inscripció prèvia a activitats@aster.cat
Com sempre, la sortida està condicionada per la meteorologia.

Abans de sortir cal consultar la web: www.aster.cat


Feed RSS de notícies