Titular notícies
Dimarts 16 Juliol 2019
Dijous 5 de setembre - Conferència "Preparació i execució d'observacions en telescopis de gran diàmetre"

Ponent: Alberto Rebassa. Doctor en astrofísica i personal docent i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya.
"L'astrofísica moderna avança, en gran mesura, gràcies als resultats que els astrònoms obtenim a partir d'observacions en els millors telescopis del món. En aquesta xerrada s'explicarà quin és el procès per demanar temps per observar en aquests telescopis i donarem indicacions de les tasques de preparació i execució de les observacions. També es parlarà del tractament de les dades recopilades i es discutiran exemples de com aquestes dades es fan servir per obtenir resultats que després es publicaran en revistes astronòmiques professionals"
Us hi esperem.

Divendres 12 Juliol 2019

Dimarts 16 de juliol de 22h a 01h- Observació de l'eclipsi parcial de Lluna

Aquest dimart hi haurà un Eclipsi parcial de Lluna i aprofitarem per anar-lo a veure des de la plaça del Mar (41°22'29.0"N 2°11'23.7"E) a la Barcelonata. Ens trobarem a Pl. del Mar a les 22h.
Hi ha parking o transport públic V19 i V15


Divendres 12 Juliol 2019
El documental “APOLO 11” se estrenará en cines del 16 al 20 de julio de 2019 en muchos cines de España. Este estreno coincide con el 50 aniversario de la misión Apolo 11, que despegó el 16 de julio de 1969 y alunizó cuatro días después, el 20 de julio.

 En Madrid y Barcelona se estrenará en los cines Verdi y desde allí nos han hecho una oferta a los socios de asociaciones de la FAAE con un descuento especial para ir a verlo.

Para los pases del martes 16, miércoles 17, jueves 18 y viernes 19, entrada a 7 € (en lugar de 8 €) y para los pases del sábado 20, 8 € (en lugar de 9 €). Para acogerse a esta oferta, basta presentar  por móvil o impreso en papel el mensaje que se recibe tras solicitar el código de membresía actualizado de la FAAE (con fecha de expiración al menos posterior al 20 de julio de 2019. Si no tienes el código de membresía o no lo tienes en vigor solícitalo en:  https://www.federacionastronomica.es/federacion/certificados/
Corresponde al representante de tu asociación dar el visto bueno y una vez recibido, recibirás el mensaje que tienes que mostrar o imprimir.

Aquí los enlaces a los respectivos cines para ver el programa:
http://www.cines-verdi.com/barcelona/pelicula/apolo-11-vose/
http://www.cines-verdi.com/madrid/pelicula/apolo-11-vose/

Dijous 11 Juliol 2019
DIssabte 13 de Juliol  Decobrim el cel nocturn de la Vall de Boi a trevés dels ulls dels astrònoms Celistia Pirineus.
Punt de trobada: Ermita de Sant Quirc de Durro.
Hora: 22:00
Recomanacions: portar calçar adecuat per caminar.
Preu:; 10€/persona
Cal inscripció previa a: 
 tel:973 696 189
 pnaiguestortes@gencat.cat

Dimarts 2 Juliol 2019
Conferència de Priyamvada Natarajan: Cartografia de l'Univers invisible

El proper dilluns 8 de juliol (18:30) tindrà lloc al CCCB l’activitat Cartografia de l'Univers invisible, un conferència de Priyamvada Natarajan, cosmòloga i professora al Departament d’Astronomia de la Universitat de Yale.
 
Aquesta conferència s’emmarca en el cicle de conferències Les fronteres del coneixement, un cicle on fent dialogar ciència amb discurs filosòfic es reflexiona sobre els límits de la nostra capacitat per conèixer i entendre la realitat.  La física del darrer segle ha revolucionat la nostra concepció de l’Univers i, per tant, també de l’espai, el temps i la matèria. Avui sabem que l’Univers és dinàmic i que s’expandeix constantment, però també som conscients que encara en desconeixem més del 95% i que els seus constituents principals —la matèria fosca i l’energia fosca— són invisibles. Si féssim una cartografia de l’Univers, on serien els límits d’allò que coneixem? La cosmòloga Priyamvada Natarajan serà al CCCB per resoldre aquest interrogant a través dels grans descobriments actuals de la cosmologia.

per més informació Aquí

Feed RSS de notícies