Titular notícies

CICLE DE CONFERÈNCIES "LA CIÈNCIA VISTA A TRAVÉS DELS ULLS DE PREMIS NOBEL"



Cicle de conferències "La ciència vista a través dels ulls de Premis Nobel"
 
Aquest cicle, organitzat per l'Obra Social "la Caixa" i la Reial Acadèmia Europea de Doctors, se celebrarà a CosmoCaixa el primer semestre del 2018.  El programa pretén acostar alguns aspectes interessants dels descobriments científics a les persones amb curiositat per aprendre i amb passió per descobrir, a través d'un cicle de conferències en el qual cinc celebritats del Premi Nobel exposaran la seva visió d'alguns temes estimulants, i de vegades controvertits, en les disciplines de medicina, química i física. Les persones guanyadores del Premi Nobel convidades són:

6 de febrer: Ada Yonath. Química, Premi Nobel de Química 2009 pel descobriment que va fer de l'estructura dels ribosomes, macromolècules responsables de la síntesi de proteïnes. Les seves contribucions han permès la investigació en l'ús efectiu d'antibiòtics i el disseny de fàrmacs en els quals es redueixin els efectes secundaris.

20 de febrer: Erwin Neher. Biofísic, Premi Nobel de Medicina 1991 pel descobriment que va fer dels canals de comunicació entre les cèl·lules a través de corrents de ions i gràcies a una tècnica que va inventar per fer possible aquesta visualització.

22 de març: Richard Roberts. Bioquímic, Premi Nobel de Medicina 1993 pel descobriment que va fer sobre els introns, petits fragments d'ADN gràcies als quals es pot constatar que la informació que conté un gen no està disposada de manera contínua, sinó que es troba fraccionada.

26 d'abril: Jerome Friedman. Físic, Premi Nobel de Física 1990 pel descobriment dels quarks que va canviar la visió que teníem de l'estructura bàsica de la matèria i va alterar el desenvolupament futur de la física de partícules.

7 de juny: Sheldon Lee Glashow. Físic, Premi Nobel de Física 1979 pel model estàndard de la física de partícules elementals i la teoria electrodèbil.

Per més informació:
     Descarregar Pfd: Aquí
     Al web:  Aquí

Últimes Notícies