Titular notícies

Conferència al Centre Cívic Guinardó: "Exoplanetes. Hi pot haver vida més enllà del sistema solar?".



Dijous 23 de  maig  - Conferència al Centre Cívic Guinardó "Exoplanetes. Hi pot haver vida més enllà del sistema solar?"

Localització: Centre Cívic Guinardó - Torrent de Melis, (Ronda Guinardó 113) 
Gratuita i oberta a tothom. 
Ponent: Josep Bordes, Enginyer Industrial. President d’ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona.
En aquesta xerrada s’explicarà els sistemes de detecció d’exoplanetes: trànsit, velocitat radial, microlent gravitacional, etc. També es donaran exemples d’altres sistemes estel·lars tan diferents del nostre, amb i sense planetes.
La zona d’habitabilitat és bàsica per entendre les condicions dels que tenen possibilitats de formació d’algun tipus de vida. Concretarem les condicions d’un planeta habitable en funció del tipus d’estrella mare, de les fonts d’energia, de les distàncies i massa d’estrella i planeta, òrbites, rotacions i la importància de la temperatura i atmosfera de l’exoplaneta.
Comentarem les sondes i instruments que han servit en el passat per descobrir els milers d’exoplanetes detectats, la seva classificació i les noves eines que s’utilitzaran en el futur.
També les aportacions dels nostres astrònoms en la descoberta de Proxima Centauri B, Barnard B, que ja ens situa en l’elit mundial dintre d’aquest tema.
I acabarem debatent sobre si creiem que som únics a l’Univers.

19:00 hores
Més informació: Aquí
 
 

Últimes Notícies