Titular notícies
Diumenge 17 Novembre 2019
En ocasión de la Smart City Expo World Congress Barcelona 2019 en SpaceSur haremos una presentación sobre las aplicaciones de los satélites en Smart Cities.
Este Jueves 21 Nov, 17:30 hs, en Barcelona. Registro gratuito en:
https://www.eventbrite.es/e/entradas-tecnologias-espaciales-y-smart-cities-81950120015

Dissabte 16 Novembre 2019
D'aquí a dues setmanes Trànsit Projectes inaugura una nova seu a l'Hospitalet de Llobregat. L'espai, anomenat "Planta Uno" està dissenyat per al desenvolupament entorn la gestió cultural i per prototipar coneixement des de les pràctiques culturals i la seva relació amb el desenvolupament social. 
Des de Vil·la Urània ens fa molta il·lusió compartir aquesta notícia amb totes vosaltres i convidar-vos a assistir a la inauguració que serà el proper 28 de novembre a les 20 h.
Només cal que us registreu en aquest enllaç per confirmar l'assistència:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQ9y7FMDuHQNmi6dErZ-iV2h1zRjEY3HHEziUkpTNF6ZH1cg/viewform  

Dimecres 13 Novembre 2019
Dimarts 26 de novembre - Conferència "Organismes complexos extraterrestres: Com poden ser? "

Ponent: Jordi Bozzo. Soci i Ex-President d’Aster
"Si ens fixem en les adaptacions evolutives que han desenvolupat els éssers vius del nostre planeta, podem fer-nos una idea de quines formes podrien tenir uns organismes extraterrestres que hagin estat sotmesos a unes pressions ambientals similars, o podem especular sobre com serien sota unes condicions molt diferents. En aquesta xerrada s’abordaran conceptes evolutius com simetria, cefalització, metamerisme, antropomorfisme, i altres, que s’acompanyaran amb exemples imaginaris d’éssers extraterrestres que ens mostren el cinema i el còmic de ciència ficció."
Us hi esperem.

 

 


Dijous 7 Novembre 2019

Els límits de l’IA en els viatges espacials: l’IEEC posa sobre la taula qüestions a considerar dins de la Setmana de la Ciència 2019
 L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) s’uneix a la celebració de la 24ª edició de la Setmana de la Ciència, que tindrà lloc del 8 al 17 de novembre de 2019, amb un diàleg sobre intel·ligència artificial (IA). 

El proper 13 de novembre de 2019, el Dr. Ramón López de Mántaras (IIIA-CSIC), expert en IA, i el Dr. Jordi Isern (ICE-CSIC/IEEC), expert en temes de l'espai, parlaran sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en el marc dels vols interplanetaris tripulats, així com sobre els límits ètics i les implicacions per a l’ésser humà. Un diàleg a la frontera entre la ciència i la filosofia, que té lloc en un moment tan simbòlic: 50 anys després dels primers passos a la Lluna, la humanitat s'està preparant per a un futur viatge a Mart.

El diàleg, titulat «La intel·ligència artificial i l'exploració de l'espai: de la Lluna a Mart», tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el 13 de novembre de 2019, entre les 19:00 i les 21:00 h, a l’aula 1/9738. Moderat per la periodista Núria Jar, el diàleg estarà adreçat tant al públic especialitzat com al públic en general. L'acte està organitzat per l'IEEC en col·laboració amb l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), que enguany celebra el seu 25é aniversari. L’entrada és lliure.

Organitzada per la Fundació per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i la Generalitat de Catalunya, la 24ª edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya acollirà un seguit d'activitats dedicades a la divulgació científica: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics.El programa complet del festival està disponible aquí: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/activitats.asp
 

Divendres 18 Octubre 2019
Dilluns 11 de novembre - TRÀNSIT DE MERCURI a Cosmocaixa

L'11 de novembre es produirà un trànsit de Mercuri, és a dir, el planeta Mercuri passarà (transitarà) per davant del disc solar, per la qual cosa es deixarà veure, en un contrallum contrastat, com un puntet rodó i molt petit. És un fenomen astronòmic interessant i poc freqüent, tot i que no té l'espectacularitat d'altres esdeveniments celestes. Per poder gaudir-ne, a CosmoCaixa s'organitzaran un seguit d'activitats en col·laboració amb ASTER: observació visual amb telescopis proveïts dels filtres adequats a la plaça de la Ciència, des de les 13h35 (hora oficial) fins que el Sol deixi de ser visible (activitat condicionada a la meteorologia). Projecció del fenomen en una pantalla. S'alternarà la imatge captada des de l'exterior amb imatges retransmeses per xarxes internacionals de difusió (xarxa GONG). A les 15, 15,45 i 16,30 h es farà una explicació completa sobre aquest fenomen astronòmic.
Per més informació Aquí
 

Feed RSS de notícies