Titols i resum a tot arreu
Dijous 8 de febrer a les 18h: Conferència Exoplanetes a l'Univers local: a la recerca de hot Jupiters

Ponent: Clàudia Soriano, Investigadora postdoctoral a l'Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC)
Des de fa més de 4000 anys l'ésser humà ha anat descobrint i generant nous coneixements sobre l'Univers. No obstant, no va ser fins el 1995 quan es va descobrir que els planetes del Sistema Solar no són els únics que hi ha a l'Univers. A llarg dels darrers 30 anys el coneixement sobre els exoplanetes ha anat augmentant, així com el nombre d'exoplanetes confirmats: més de 5000 a dia d'avui. Per altra banda, com passa amb la resta de cossos de l'Univers, no tots els exoplanetes són iguals.  
En aquesta xerrada farem un viatge a través de l'Univers fins a arribar als exoplanetes. Mostrarem les principals característiques que tenen, les tècniques per descobrir-los així com la seva composició. 
Cal inscripció prèvia a: https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/49891/mirant-el-cel-xerrada-expoplanetes-a-lunivers-local-a-la-recerca-de-hot-jupiters
Data: 08/02/2023
Hora: 18 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: C. C. Vil·la Urània
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Actividad gratuita
Dimecres 1 de març a les 18h: Conferència "Ciència d’oportunitat aprofitant els GPS: Monitorització de la precipitació, el temps i el clima des de l'espai"

Ponent: Ramon Padullés Rulló, Investigador postdoctoral a l'Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC)
La ciència d'oportunitat consisteix en utilitzar tecnologies ja existents concebudes per aplicacions molt diverses amb propòsits científics. El sistema de geolocalització GPS n’és un bon exemple. En aquesta xerrada s'explicara com es pot utilitzar el sistema GPS per estudiar l'atmosfera i la superfície terrestre, amb especial interès en el monitorartge del temps, el seguiment del clima, i la detecció de pluja intensa.
Cal inscripció prèvia a: https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/49893/mirant-el-cel-xerrada-ciencia-doportunitat-el-gps-monitoratge-de-la-precipitacio-el-temps-i-el-clima-des-de-lespai 
Data: 01/03/2023
Hora: 18 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: C. C. Vil·la Urània
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Actividad gratuita