Titols i resum a tot arreu
Dijous 23 de novembre a les 19h: Conferència "Coneix els teus veïns: els Núvols de Magalhães." (Presencial i seguiment online)

Ponent: Óscar Jiménez es va graduar en Física l'any 2018 per la Universitat de Barcelona. Un any després, va acabar el màster de Física de Partícules, Astrofísica i Cosmologia a la mateixa universitat. A dia d'avui està acabant la seva tesi doctoral sobre l'estudi dinàmic dels Núvols de Magalhães fent servir dades de Gaia i les simulacions KRATOS.
"Les galàxies més clarament visibles a simple vista al cel nocturn són els Núvols de Magallanes, les galàxies més grans del veïnat de la Via Làctia. Es poden observar des de l'hemisferi sud, a les constel·lacions de Dorado i Tucana. Els Núvols, anomenats en honor a l'il·lustre explorador portuguès Fernão de Magalhães (qui les va observar durant la seva expedició entre el 1519 i el 1522), proporcionen als astrònoms una finestra accessible a les complexitats dels sistemes galàctics degut a la seva proximitat. En aquesta xerrada, parlarem de com els astrònoms abordem l'estudi d'aquestes galàxies amb dades (de la missió espacial Gaia) i simulacions."

 
Data: 23/11/2023
Hora: 19 : 00
Localització: Presencial i seguiment online
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Més sobre...: núvols de magallanes

Activitats previstes