Titols i resum a tot arreu
Dimarts 5 de març a las 19h Astrofotografía (Online i seguiment presencial)

A càrrec de José Muñoz, soci d'Aster
Reunió informal, al estil de les trobades que es realitzaven cada dimarts al local, on s'ensenyen i es comenten les fotos realitzades, es pregunten dubtes, es comenta l'actualitat, i es passa una bona estona parlant d'astronomia.  

 
Data: 05/03/2024
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: Online i seguiment presencial
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Diumenge 17 de març a les 10h: Taller solar (Pràctic) a la Pl. Mireia

A càrrec de Judith Ardèvol, Pere Closas i Jordi Marco, socis d'Aster.
Trobades mensuals enfocades a formar els socis perquè puguin fer divulgació durant les observacions públiques solars. Practicarem el muntatge i ajust dels telescopis d'Aster per a observar el sol (no cal coneixements previs ni telescopi propi). Les primeres sessions estaran enfocades a practicar per a les observacions públiques. Així tots els participants muntaran, ajustaran i desmuntaran els telescopis. També s'explicarà quina informació donem als visitants en cada tipus de telescopi, perquè així se'ls pugui atendre tant si s'està en un telescopi com si s'està donant suport.
En acabar cada sessió, tots aquells que puguem anirem a fer un vermut abans de marxar.
En properes sessions també ens introduirem en el seguiment solar. Els nostres socis especialistes en seguiment solar ens explicaran com comptar les taques, fer reports,... Possiblement això ho començarem amb una classe teòrica a la Seu, i després ja farem sortides un cop al mes per a practicar com fer el seguiment del Sol.
Us animem a participar-hi!
Segons la meteorologia mireu la web/slack abans de sortir per si hi ha algun canvi.


 
Data: 17/03/2024
Hora: 10 : 00
Localització: Plaça Mireia, Esplugues de Llobregat
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)
Dijous 4 d'abril a les 19h: Llegim llibres de divulgació científica (Presencial i seguiment online)

A càrrec de Maria Regaña, sòcia d'Aster.
T’agrada llegir sobre l’origen de l’univers? T’interessa saber tot sobre els forats negres, l’energia fosca o la relativitat? T’apassiona llegir sobre temes relacionats amb l’astronomia, astrofísica, cosmologia, física, història de la ciència, matemàtiques... explicats pels millors científics d’una forma amena i fàcil d’entendre? I el mes important... t’agradaria compartir amb nosaltres tot el bo que t’aporta la lectura? El que t’ha sorprès, el que has après, el que no has entès... 
Encetem aquesta secció per tots aquells que quan no miren estrelles, llegeixen llibres, per entendre l’univers on vivim i arribar a la ultima frontera del coneixement, i que, a mes, volen compartir la seva experiència amb els millors companys.
Comencem la primera trobada el dia 4/4/2024 en modalitat presencial i online amb un llibre que ha estat  un èxit de vendes per ser accessible i rigorós a la vegada. El cosmòleg Christophe Galdfard, deixeple de Stephen Hawking, amb el qual va fer el doctorat a Cambridge, ha escrit ‘El universo en tu mano’ amb la idea d’explicar tot el que es coneix de l’univers i no deixar cap lector enrere...

 
Data: 04/04/2024
Hora: 19 : 00
Duració: 2 Hores 
Localització: Presencial i seguiment online
Contacte: activitats@aster.cat
Telèfon: 93 451 44 88
Cost: Activitat per a socis (gratuïta)